Znów mi się upiekło

Znów mi się upiekło

przepis tu:
https://www.garnek.pl/maria57/36387936/kiedy-skoncza-sie-te-wszystkie

doddatkowo uzupełniam fajnymi informacjami otrzymanymi od Ewy
ewik57 4 dni temu usuń | blok.

Dzieńdobrywieczór :)

Ja w sprawie najlepszego na świecie przepisu :)
Robię różności z tego ciasta od początku lat osiemdziesiątych.
Masz rację na wytrawnie równie dobre. Robię paszteciki z kapustą i grzybami do barszczyku, albo z farszem mięsnym.
Rogaliki z powidłami śliwkowymi, księżyce, wycinane foremką, posypane, grubym cukrem albo orzechami, koperty z ósemkami jabłek, albo musem jabłkowym, paluchy posypane makiem, sezamem albo z odrobiną soli do piwa. Co tylko Ci przyjdzie do głowy, wszystko wspaniale wychodzi.
Smaruję przed pieczeniem rozkłóconym jajkiem, pięknie błyszczą i posypki się trzymają :)

Dobrze znosi mrożenie. Przygotowuję podwójną, potrójną porcję, dzielę na mniejsze porcje i zamrażam.

Wypróbuj paszteciki. Pycha.

Pozdrawiam
Ewa

(komentarze wyłączone)