oto przepis:)
2 opakowania krewetek koktajlowych
2 papryki czerwona i żółta
3-4 cebule
1/2 słoika suszonych pomidorów w zalewie ziołowej
1 paczka makaronu rurki lub świderki
40 dkg żółtego sera
1,5 główki czosnku
do smaku kostki knora.
pieprz(kolorowy)
przyprawa do ryb kamisa
wykonanie:
paprykę i cebulę pokroić w piórka i lekko zarumienić na patelni,dodać 1 szklankę wody ,wrzucić kostki knora i pieprz,następnie dodać mrożone krewetki obsypane przyprawą kamisa,dodać suszone pomidory i gotować wszystko około 5 minut na końcu dodać pokrojony czosnek w talarki wszystko wymieszać i zostawić na 10 minut:))
Makaron ugotować al dente:)
włożyć na półmisek warstwę makaronu,na to dać krewetki z warzywami i posypać sporą ilością sera,powtórzyć czynność w zależności od wielkości naczynia na ,którym podamy potrawę,posypać natką pietruszki lub szczypiorkiem skropić cytryną:)))
SMACZNEGO!!!!
dodane na fotoforum:
reni50 2009-02-27
apetycznie wygląda i zapewne tak smakuje:)
bunia 2009-02-27
Mowy nie ma żeby zamieniać krewetki na coś innego .Za same krewetki polecę na drugi koniec miasta o północy .
Mam pytanie - w składzie są kostki bulionowe Knorra i przyprawa do ryb Kamisa - czy można by to zastąpić kostkami bulionu rybnego Knorra ? ( ja te kostki daję do wszystkich potraw rybnych doskonale się sprawdzają ? ) .Pozdrawiam . Danie bardzo smakowicie zachęcające .
kizi69 2009-02-27
Jestem głodna:((((((( Zostaw tej sałatki, zaraz wpadniemy z Izunią:))))