cudowny dzisiaj dzionek...oby jak najdłużej tak było...
adigonz 2007-11-23
Bardzo ladny widok,to z okna.
krakadil 2007-11-23
Ależ zapraszamy.......... piwa nie żałujemy jak i dobrego słowa......... a i posłuchać można :))))
uszata 2007-11-23
1 kg wieprzowiny lub wołowiny (zależy co wolisz, co lubisz na pieczeń), majeranek, bazylia, (dodałam też paprykę czerwona, można kminek też tymianek, zioła prowansalskie...), 5 dużych cebul, pieprz, łyzka mąki, ziele angielskie, listek laurowy, sól, 5 ząbków czosnku, masełko, łyżka oliwy.
Mięsko nacieram z każdej strony ziołami, wkładam do miski i obkładam obraną cebulką, pokrojoną w talarki. Wkładam do lodówki na kilka godzinek. Po wyjęciu oddzielam mięsko od cebuli i mięsko smaruję solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewam masełko z oliwą. Mięsko smaruję mąką i wkładam na nagrzaną patelnię i dokładnie obsmażam z każdej strony. Po osmażeniu mięsko wkładam do naczynia, foremki, dodaję cebulę, całą lub pół, w zależności ile chcesz.... dodaję listek ziele, dolewam wody i wkładam do nagrzanego piekarnika 200st na 1 godzinkę 40 minut. Podczas pieczenia BARDZO często podlewm własnym wytworzonym sosikiem. Wtedy mięsko jest takie bajer soczyste....
Pozdrawiam.
Życzę smacznego ;))))))))))))))))))
Pozdrowienia dla głodnego szczęściarza Twego męża i gratki za TAK CUDNĄ ŻONKĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
suzanka1 2007-11-23
Witam Cie milo ...
Ale rozpieszczasz mezusia )) ojj milo milo ,miec tak cudowna zonke ,Pozdrawiam serdecznie milego wieczorku Buziak i Wszystkim Ciebie odweiedzajacym spokojnego wieczoru ..
uszata 2007-11-23
Kochanie, nie ma za co.....
naprawdę
i z wzajemnością serduszko nasze ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
omena53 2007-11-23
..ale u Ciebie pięknie... wyobrażam sobie jak jest tam latem.......raj dla oczu........