Rydze po cygańsku...przed chwilą zakończyłam pasteryzowanie :))

Rydze po cygańsku...przed chwilą zakończyłam pasteryzowanie :))

W tym garnku było aż 8 kg rydzów....

Podaję przepis:

Rydze po cygańsku

Składniki:
2 kg rydzów, 1 szklanka cukru, ½ szklanki oleju, 200ml przecieru pomidorowego Pudliszki,
1,5 szklanki posiekanej cebuli (wg uznania), 0,5 szklanki octu 10%, liście laurowe, ziele angielskie, 1 papryka czerwona (średniej wielkości)- pokrojona w większą kostkę

Rydze umyć i zagotować w osolonej wodzie przez 25- 30 minut. Odcedzić, wystudzić i pokroić w paski. Do garnka wlać olej i dodać cebulę. Dusić (10- 15 minut). Potem wrzucić resztę składników, wymieszać i dusić przez około 20 minut. Gorące przełożyć do słoików i pasteryzować 30 minut.

Życzę smacznego…jest to bowiem fantastyczna sałatka na zakąskę albo na gorąco jako dodatek np. do ryżu.

ma1ma

ma1ma 2010-09-27

ciekawy przepis...nie znałam...miłych snów...dobranoc...:))

fridaa

fridaa 2010-09-27

Mniammmm....pyszne,mimo nocki skusiłam się...
Kolorowych senków.
Dobranoc.

jaworr

jaworr 2010-09-28

oj to może być smaczne, ale cóż kiedy nie widziałam u nas na targu, żeby ktoś sprzedawał rydze....
dobrej nocy, śpij zdrowo...:))

intma43

intma43 2010-09-28

No to ja sobie tylko pomarzę o rydzach, a do przepisu powzdycham...
Na Pomorzu nie ma rydzów ;(((

spider6

spider6 2010-09-28

WITAM.!!!
Miluśkiego dzionka życzę...
pomimo deszczu za oknem.
I pozdrawiam cieplutko.;*

pinecha

pinecha 2010-09-28

... jak dla mnie, to przepis rewelacja :-)
-do ulubionych ;-)

maniek1

maniek1 2010-09-28

Witam.Miłego i słonecznego wtorku życzę:))

aniula

aniula 2010-09-28

Dziękuję Lucynko :-)

aniula

aniula 2010-09-28

Pysznie wygląda :-)

alciaxd

alciaxd 2010-09-28

Mniam mniam mniam :))
Bezdeszczowego dzionka życzę :))

kopytka

kopytka 2010-09-28

smacznie wyglądają...
witam w pochmurny deszczowy dzionek....życzę pogody ducha w ten dzień.

reni50

reni50 2010-09-28

przepis zaraz sobie ściągnę, nigdy tak zrobionych rydzów nie jadłam ale chętnie bym skosztowała...

jola74

jola74 2010-09-28

super wyglada i pewno tak smakuje ;))
A mozna zrobic to z innymi grzybkami ???
Bo rydzow nie mam ;)

adigonz

adigonz 2010-09-28

Witam i pozdrawiam serdecznie zycze pieknej pogody bo u mnie leje, no to ja tez leje do kufelka bo co robic,niech sie leje. Georg.

jola74

jola74 2010-09-28

DZIEKUJE BARDZO I POZDRAWIAM;))

anet36

anet36 2010-09-28

Witam .Widać że pyszna. Życzę dużo uśmiechu na wtorkowy dzionek pozdrawiam ciepło:)))

kammaa

kammaa 2010-09-28

witam
życzę wspaniałego wtorku i dużo słonka

anita591

anita591 2010-09-28

Serdecznie pozdrawiam , w ten bardzo deszczowy dzień ale życzę wspaniałego humorku

aniak79

aniak79 2010-09-28

ja niestety narazie musze unikac grzybkow,ale kiedys sobie odbije jak Zuza podrosnie.
milego dnia:)pozdrawiamy

mika18

mika18 2010-09-28

Udanego popołudnia w tą okropną deszczową pogodę ...

marcia7

marcia7 2010-09-28

miłego popołudnia:)

skajka1

skajka1 2010-09-28

to kiedy można wpaść na degustację .... wyglądają bardzo apetycznie ...

pozdrawiam cieplutko ... :))

bmator

bmator 2010-09-28

pozdrawiam serdecznie między kroplami deszczu;)

laura06

laura06 2010-09-28

Witam.!!!
Wesołego wieczorku życzę,
i spokojnej nocy życzę.
A jutro wiele słonka i dobrego humorku.;)*

nnaomi

nnaomi 2010-09-28

wygladaja wysmienicie i napewno tak smakuja :))
pozdrawiam Lucynko :))

smutna

smutna 2010-09-28

Pozdrawiam......Miłego wieczorka życzę:-)))

pati37

pati37 2010-09-28

Pozdrawiam Serdecznie .Miłego wieczorka życzę::)

ula123

ula123 2010-09-28

Apetycznie wygląda:)

elap6

elap6 2010-09-28

Apetycznie to wygląda ale skąd wziąść 2 kg rydzow...mam kilka i jutro mam zamiar usmażyć je na masełku :-)))

mleczko

mleczko 2010-09-29

zaznaczyłam sobie , muszę spróbować

xxelka

xxelka 2010-09-29

O losie! skąd wziąść 2 kg rydzów?

belaiza

belaiza 2010-09-29

wygląda smakowicie...

lanovia1

lanovia1 2010-10-02

MNIAAAAAM

jasna0

jasna0 2010-10-02

wspaniale wygląda i pewnie wspaniale smakuje też

wloczek

wloczek 2010-10-02

Znow cos smakowitego u Ciebie.. :P

olena

olena 2010-10-02

Super..

aniakar

aniakar 2010-10-02

Extra danie i przepis...........

wie47

wie47 2010-10-07

wow ekstra przepisa ..hmmmale te rydze skąd wziąć...u nas najdrożesz są...zobacze w hjakiej cenie ...dam ci znac....ty pewnie swoje uzbiertane pasteryzujesz...ale przepis super musza być dobre...już mam smaka...dzięki za odwiedzinki

uszata

uszata 2010-10-12

aaaaaaaaa cudnieeeeee, wkońcu Twoje przepisy na przepyszności!!!!!!!!

catrin

catrin 2010-10-23

Poezja dla podniebienia...

dodaj komentarz

kolejne >