10 dużych muszli (CONCHIGLIONI RIGATI)
duża pierś z kurczaka
4 ząbki czosnku
duża cebula może być biała
8 suszonych pomidorów w oleju
sól, pieprz ,oregano
do dekoracji:listki świeżej rukoli,parmezan
Pierś kurczaka pokroić w paseczki i zamarynować przez dwie godz w oliwie z solą,pieprzem,dużą ilością oregano .Na patelni podsmażyć poszatkowaną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek dodać kurczaka i smażyć by się lekko zrumieniło na koniec dodać suszone pokrojone pomidory i poddusić na małym ogniu 3 minuty.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu wypełnić farszem udekorować .
Aby danie było ciepłe muszle ułożyć w żaroodpornym naczyniu przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika na kilka min i dopiero przed podaniem udekorować świeżą rukolą
dodane na fotoforum:
anikus 2009-06-01
Swietnie wyglada.....pewnie jeszcze lepiej smakuje:)) prosilabym o przepis :))
bunia 2009-06-01
Fantastyczne. Lubię ten makaron w takiej wersji. Sama często nadziewam go różnymi farszami. Pozdrawiam i miłego wieczoru.
gabi99 2009-07-11
Ale mam smaka na Twoje muszle,tylko nie moge dostać tego makaronu.takie sa cudniutkie.