rolada ze szpinakiem, serkiem almette i łososiem
.Rolada szpinakowa... szpinak podsmażony na maśle z dodatkiem czosnku,soli, odparować z wody ... po wystudzeniu dodać 4 żółtka ,czubatą łyżkę mąki, ubite na pianę białka,wyłożyć cienko na pergamin na blachę wielkości piekarnika piec do zrumienienia lekkiego ok 15 min w 180 stopniach .Po wystudzeniu przesmarować placek serkiem typu almette na to łosoś wędzony i zwijać jak roladę .Roladę zawinąć w folię i schłodzić w lodówce po czym kroić w plastry . Smak serka dowolny jak ktoś lubi na ostro można dodać serek chrzanowy i posypać szczypiorkiem .Do gotowych roladek podawać cząstki cytryny lub sos czosnkowy na bazie jogurtu greckiego ,przypraw i cytryny .
dodane na fotoforum:
lulka1 2012-02-03
nie wiem na jaki przepis trafisz ale użyj serka smakowego np chrzanowego nie śmietankowego jeśli lubisz bardziej na ostro ,mniej łososia i u mnie polewano roladki sosem jogurtowo czosnkowym ...wszyscy żyją ja nie próbowałam bo mam uczulenie na ryby i ledwo pozbierałam się po wigilii
bronia 2012-03-11
Uwielbiam taką roladkę z serkiem chrzanowym i łososiem.:))Pycha.:))