Super delikatny :)
Tortownica 24 cm.
Składniki:
1 kg sera 6%
5 jajek
1/2 szkl jogurtu naturalnego
duży budyń waniliowy
mały budyń czekoladowy
1/2 litra mleka
słodkie (w sensie cukier, słodzik itp.)
aromat waniliowy
garść orzechów (u mnie ziemne)
Żółtka utrzeć na biało z cukrem.
Dodawać ser. Jogurt. Aromat.
Potem budyń. Miksować tylko do połączenia składników.
Ubić na sztywno białka.
Połączyć z masą serową. (ja miksuję na najmniejszych obrotach)
Piec 60 minut w 150 st.
Po ostudzeniu wierzch polać budyniem, ciepłym, ale nie gorącym.
Posypać posiekanymi orzechami.
Jak w przypadku innych serników ten również nie opadł ;)
Najlepszy po paru dniach, o ile doczeka :D
dodane na fotoforum:
laurka 2012-07-17
u mnie nie opadaja, moje sie calkiem zapadaja, ja juz sie boje piec serniki, ale ten musze wyprobowac!
aska70 2012-07-30
witaj
właśnie dziś upiekłam Twój serniczek
troszkę zmieniłam
dałam spód kruchy a nie dałam budyniu ,
Pyszny taki pulchny :)
dziękuję
życzę miłego dnia .
astra40 2012-07-30
podziwiam Pani galerię , naprawdę jest się czym pochwalić w dziedzinie gotowania. Taka młoda osoba i tak wspaniale, a przede wszystkim zdrowo gotuje. Pozdrawiam :)