farsz...

farsz...

ciasto naleśnikowe z solą i ziołami
prowansalskimi,mleko pół na pół z wodą lub zamiast wody piwo...
puszka czerwonej fasoli,dwie papryki czerwone,1cebula,4łodygi selera naciowego,40dkg mięsa mielonego,15dkg sera żółtego-zetrzeć,olej,sól i pieprz
fasolę osączyć z zalewy i przepłukać,paprykę pokroić w kostkę, seler naciowy w krążki,cebulę w kostkę,na patelni rozgrzać olej włożyć mięso mielone i smażyć 5 min.dodać cebulę i paprykę,wymieszać i chwilę smażyć ,dorzucić fasolę i seler naciowy,przyprawić solą i pieprzem,dodać 2/3 sera żółtego startego na grubych oczkach,wymieszać.na cienko usmażone naleśniki nakładać farsz,zwinąć i ułożyć w posmarowanej tłuszczem brytfance,posypać resztą sera.Zapiekać 15 min.180stopni
SMACZNEGO!

kirena

kirena 2010-02-22

Wpisz składniki...zajrzę tu jeszcze raz;)

jolanka

jolanka 2010-02-23

z takim farszem na pewno są smaczne::))

dodaj komentarz

kolejne >