z zamrażarkowych czeluści wyjęłam białka i tak oto powstała babka ;)
babka na białkach z rodzynkami :
1 szkl.białek ubić z 1 szkl.cukru na puch ,dodać 3 szkl.mąki pszennej ,1 łyżkę proszku do pieczenia,1/2 szkl.letniego mleka ,3/4szkl.oleju ,wszystko delikatnie wymieszać ,dodać rodzynki -u mnie żurawina 1-2 łyżki ,wymieszać ,wyłożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką albo manną ,mam formę silikonową ,więc nie smaruję niczym,włożyć do nagrzanego piekarnika 180st na 55 -60 min ,po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem ,polewą ...
maria10 2017-09-02
.... wyszła super.... i na pewno tak smakuje.... gorąco pozdrawiam i życzę dobrej nocy..... :)))))
betaww 2017-09-02
Nie wiem dlaczego moja zawsze wychodzi mi gumiasta, a Twoja tak slicznie wygląda....***
babcia1 2017-09-03
Pięknie wygląda i na pewno pyszna
jozefek 2017-09-03
No to mamy kolejny przepis sprawdzony przez Ciebie i do wykorzystania przez nas. Pozdrawiamy gorąco.