babka na białkach

babka na białkach

z zamrażarkowych czeluści wyjęłam białka i tak oto powstała babka ;)
babka na białkach z rodzynkami :
1 szkl.białek ubić z 1 szkl.cukru na puch ,dodać 3 szkl.mąki pszennej ,1 łyżkę proszku do pieczenia,1/2 szkl.letniego mleka ,3/4szkl.oleju ,wszystko delikatnie wymieszać ,dodać rodzynki -u mnie żurawina 1-2 łyżki ,wymieszać ,wyłożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką albo manną ,mam formę silikonową ,więc nie smaruję niczym,włożyć do nagrzanego piekarnika 180st na 55 -60 min ,po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem ,polewą ...

krycha2

krycha2 2017-09-02

O...chyba jeszcze ciepła ...mniam...

ewaeu

ewaeu 2017-09-02

babka idealna...piękna...super....:)

astra40

astra40 2017-09-02

piękna wyszła:)

maria10

maria10 2017-09-02

.... wyszła super.... i na pewno tak smakuje.... gorąco pozdrawiam i życzę dobrej nocy..... :)))))

betaww

betaww 2017-09-02

Nie wiem dlaczego moja zawsze wychodzi mi gumiasta, a Twoja tak slicznie wygląda....***

babcia1

babcia1 2017-09-03

Pięknie wygląda i na pewno pyszna

ona11

ona11 2017-09-03

muszę upiec

ezbro7

ezbro7 2017-09-03

pycha i chyba pieczona w silikonowej formie(które uwielbiam). Pozdrawiam!

jozefek

jozefek 2017-09-03

No to mamy kolejny przepis sprawdzony przez Ciebie i do wykorzystania przez nas. Pozdrawiamy gorąco.

isia2

isia2 2017-09-03

oo ciekawy przepis

lanta21

lanta21 2017-09-04

super

tebojan

tebojan 2017-09-06

Dziś babkę na rowerze widziałem...

karo66

karo66 2017-09-23

Wreszcie mam dobry przepis na wykorzystanie wolnych białek.

kirena

kirena 2017-09-24

Wygląda pięknie.....

dodaj komentarz

kolejne >