przetworów cd

przetworów cd

potrawka z fasolki szparagowej
2 kg fasolki szparagowej -wypłukać ,obciąć końcówki,pokroić ,50dkg cebuli-pokroić w kostkę ,50 dkg marchwi -zetrzeć na tarce na dużych oczkach
500g przecieru pomidorowego
1 szkl.oleju
4 liście laurowe
5 łyżek cukru
1 łyżka soli
2 łyżki octu,pieprz
fasolkę ugotować z dodatkiem 1 łyżki cukru -gotować 15 min,odcedzić
cebulę wrzucić na rozgrzany olej -dusić 10 min.po czym dodać startą marchew ,dusić razem 15min,następnie dołożyć fasolkę ,przecier pomidorowy,liść laurowy ,resztę cukru,sól,ocet i pieprz wg uznania ,wymieszać ,wszystko razem dusić 15 min,gorące wkładać do słoików ,pasteryzować 20 min
podawać na gorąco do drugiego dania ,można dołożyć cycek kurzęcy przesmażony lub mięso mielone, oczywiście przesmażone

babcia1

babcia1 2016-08-01

wygląda bardzo apetycznie!!

anetka

anetka 2016-08-01

o tez super sprawa

krycha2

krycha2 2016-08-01

Ciekawa potrawka...warta wypróbowania...

jolanka

jolanka 2016-08-01

wygląda apetycznie ::))

maria10

maria10 2016-08-02

..... Liduś.... patrząc na tę sałatkę dosłownie poczułam jej zapach..... ale człowiek może się zasugerować opisem i fotką..... dzięki za przepis.... dobrej nocy:)))))))

anita591

anita591 2016-08-02

Piękna fotka miłego popołudnia

azzza9

azzza9 2016-08-03

Widać po przepisie ,że warto wypróbować.

lanta21

lanta21 2016-09-19

super

dodaj komentarz

kolejne >