czas przetworów ...

czas przetworów ...

sałatka trzyskładnikowa
2 kg ogórków,2 kg fasolki szparagowej ,1 kg cebuli ,ogórki pokroić w plasterki ,cebulę w półplasterki,posolić -1 łyżka soli,odstawić ,fasolkę pokroić na mniejsze kawałki ,zalać wodą gotować 20 min ,po ugotowaniu wodę odlać ,fasolkę ostudzić ,ogórki odcisnąć z wody,dodać do fasolki
zalewa:
1/2 szkl.oleju ,1 szkl octu,2 małe główki czosnku -przecisnąć przez praskę ,4 łyżki soli,2 szkl.cukru,przecier pomidorowy lub koncentrat -co kto używa, 500ml,pieprz do smaku ,wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się składników ,cukier powinien rozpuścić się ,zalać ogórki z fasolką,wymieszać ,nakładać do słoiczków ,uzupełnić powstałym płynem,pasteryzować 15 min

stor55

stor55 2016-07-27

takiej jeszcze nie robiłam. robiłam z papryką , zielony pomidor , ogórki.cebula

jadtan

jadtan 2016-07-27

W zimie jak znalazł :)

jokam

jokam 2016-07-28

prawdziwe pyszności!

pentom

pentom 2016-07-28

Wyglada apetycznie .... U mnie tez juz zaczela sie akcja przetworow ...

babcia1

babcia1 2016-07-28

takiej nie robiłam ogórki w pomidorach czy papryka w pomidorach tak ale z fasolką nie!!

jolanka

jolanka 2016-07-28

ja też takiej nie robiłam --trzeba spróbować ::)0
pozdrawiam :::)))

xaviera

xaviera 2016-07-28

:) robiłam, pyszna !!!

maria10

maria10 2016-07-28

..... nie znałam takiego przepisu..... na pewno będzie pyszna.... postaram się zrobić choćby kilka słoiczków... pozdrawiam Liduś bardzo gorąco i życzę dobrej nocy:))))))

jolanka

jolanka 2016-07-30

właśnie robię taką ::))
dzięki za przepis ...

dodaj komentarz

kolejne >