przygotowujemy buraki na ćwikłę ...

przygotowujemy buraki na ćwikłę ...

ja robię z pieczonych buraków a Wy jak robicie ?

wyszorowane buraki owinąć w folię aluminiową,włożyć do nagrzanego piekarnika 180st i piec 1-1,5 godz. po godzinie wbić nóż w burak ,przez folię ,jak miękki to zostawić do ostygnięcia ,jak twardy to dopiec ...

dodane na fotoforum:

achach5

achach5 2015-03-31

Ja klasycznie .Ale słyszałam ,że te pieczone
lepsze...

krysty9

krysty9 2015-03-31

a ja to idę do znajomego warzywniaka i kupuję ;)

krycha2

krycha2 2015-03-31

Tradycyjnie...z gotowanych...

anulkaz

anulkaz 2015-03-31

Ja też gotuję, już swoje starłam, dzisiaj doprawię chrzanem,niech nabierają mocy::)

jadtan

jadtan 2015-03-31

Ja gotuję się rzeczywiście z pieczonych jest najlepsza ☺

xenon

xenon 2015-03-31

Tyż.

halinag

halinag 2015-03-31

Z pieczonych nie robiłam:))

slonko6

slonko6 2015-03-31

A długo się piecze takie buraki? i w jakiej temp?

maria10

maria10 2015-03-31

.... ale mądry pomysł.... no właśnie jak długo je pieczesz? i w jakiej temperaturze?????

isia2

isia2 2015-04-02

nie znałam tego sposobu, dzieki za podpowiedź

kimeraj

kimeraj 2015-05-27

Pierwsze słyszę o pieczonych.....robię z gotowanych....

dodaj komentarz

kolejne >