Do robienia przetworów kupiłam pomidory z gatunku LIMA, bo są bardzo mięsiste i mają stosunkowo niewiele soku, choć w trakcie gotowania wytworzy się go wystarczająca ilość,są teraz stosunkowo tanie ...kupiłam 12 kg ,od rana praca wre i pomidorowy zapach w całym domu ;)))
pomidory sparzyć,obrać ze skórki,ułożyć w słoikach,dodać świeżą bazylię,oregano,tymianek,1-2 ząbki czosnku,1łyżeczka soli,1 łyżka oleju,pieprz mielony ,zalać wodą ,zakręcić słoiki ,pasteryzować 40 min.
przepis jest stary ,wypróbowany ,polecam :)))
dodane na fotoforum:
oliwkaa 2013-09-19
a co potem z nich robisz ???
dziękuje za zyczenia dla córki ;0)))
oliwkaa 2013-09-19
re:
aha ...no jak po imprezce super sprawa to trzeba koniecznie robić !!!