wypestkowane...

wypestkowane...

będą powidła...
przepis od Halinki halinag

3 kg śliwek wydrylowanych
0,5 kg cukru
3 łyżki octu

śliwki zasypać cukrem plus ocet zostawić na 24 godziny.
smażyć 3-4 godziny na wolnym ogniu nie ruszając

nie wolno mieszać!

po upływie czasu smażenia zamieszać ,można zmiksować, gorące nakładać do słoiczków ...

ewalu

ewalu 2013-09-05

dokładnie takie robiłam, są pyszne!

krycha2

krycha2 2013-09-05

Moja siostra smaży w naczyniu żaroodpornym w piekarniku...

ewa04

ewa04 2013-09-05

Ja wczoraj robiłam podobnie,z tych składników smażyłam bez dotykania 3 godziny a następnie pół godziny z mieszaniem,można dosłodzić .Pyyyszne,pozdrawiam:)

lulka1

lulka1 2013-09-05

robiłam je są rewelacyjne ..ja dodatkowo zblendowałm je i jeszcze chwilkę podgotowałam :)

jadtan

jadtan 2013-09-05

Ciekawe... ja smażyłam normalnie bez octu.... ale czasem dodaję jeszcze łyżkę kakao i pół czekolady... wychodzi pyszna czekokonfiturka śliwkowa .... mniam :)

anet36

anet36 2013-09-05

dokładnie tak samo robię powidła śliwkowe,są pyszne

jmania

jmania 2013-09-05

dzięki za przepis na knedle już wiem co zrobię na obiad

pola6

pola6 2013-09-05

Do powideł nie dodaję octu.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczoru.

maria10

maria10 2013-09-05

.....super przepis...... ciekawe jak Ci wyjdą...... :)))))

kirena

kirena 2013-09-05

Ciekawy przepis....

betaww

betaww 2013-09-05

A to sie nie przypali?..........Pozdrawiam...***

coln21

coln21 2013-09-06

Napewno beda pyszne powidla...) Pozdrawiam i zycze milego dnia...))))

berblak

berblak 2013-09-06

oooj! już mam smak na domowego piernika z takimi powidłami...
Pozdrawiam, dobrego dnia Lidziu!

jankewa

jankewa 2013-09-06

pyszy zapasik się szykuje na zimę :-))
Pozdrowionka i miłej reszty dnia życzę :-)

kris13

kris13 2013-09-06

nie mam węgierek.....młode drzewka są, a owoców nie ma :(

dodaj komentarz

kolejne >