będzie uczta jutro...

będzie uczta jutro...

browar chłodzi się :)))
Golonkę umyć, osuszyć i ponacinać skórę. Natrzeć solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem, można również dodać inne przyprawy np. ziele angielskie, liście bobkowe,jałowiec, ziarenka smaku. Całość zawinąć w folię i odłożyć na 3 godziny do lodówki (ja odłożyłam na całą noc)można też naszpikować czosnkiem...
golonki włożyć do naczynia żaroodpornego albo na zwykłą blachę ,podlać 1,5-2 szkl.wody ,włożyć do nagrzanego piekarnika 200st.na 2 godz. w międzyczasie kilka razy zaglądać i polewać utworzonym sosem,jakby wyparował to po prostu dolać wody... po upływie 2 godz.wymieszać szklankę piwa z 1 łyżką miodu-piwo lekko podgrzać,polewać co 10 min.tą miksturą...tak ze 3-4 razy...pycha! golonka wyjdzie soczysta a skórka chrupiąca i ten kolorek :)))mniammm

dodane na fotoforum:

jokam

jokam 2012-11-07

chorobcia, ale widok..!
i do tego jeszcze browar...!!! :D

ozgadan

ozgadan 2012-11-07

❤...─═ڿڰۣڿ☻ڿڰۣڿ═─...❤
◕Cieplutko Cię pozdrawiam
i swój serdeczny uśmiech na
Twoim profilu
Dla Ciebie zostawiam
❤...─═ڿڰۣڿ☻ڿڰۣڿ═─...❤
Oj będzie jutro bara....bara... no to ja też lecę po BROWARA:) :)

niusia1

niusia1 2012-11-07

browar browarem ty mi lepiej powiedz co tu ukrywasz,bo i ja mam gości za 3 dni- przepis proszę i to mi juz!!!

alkaa

alkaa 2012-11-07

żeby nie było tak daleko to jutro bym wpadła na te wyżerkę...
-a przepis też bym na to cudo chętnie poznała...
re; tak , z serem...

ewa64

ewa64 2012-11-08

Przepięknie wygląda.......Tak przepis by się przydał......

krynia2

krynia2 2012-11-08

No,no,.........golonki czekają na oprawę.........nie pytam czy moge ino wpadam................przecież wędrowca nie wyrzucisz............

edziak1

edziak1 2012-11-08

..mniaaaam jaka piękna goloneczka:)pozdrawiam:)

laura5

laura5 2012-11-08

Witamy WAS miło chociaż za oknem ponuro i deszczowo .)To My cieplutko pozdrawiamy i uśmiechy zostawiamy :)**Dziekujemy za odwiedzinki Wasze...My Was ogladamy i wasze foteczki podziwiamy.....

bacia19

bacia19 2012-11-08

... czy załapię się jeszcze na kawałek mięska ? bo nie mogę się doczekać :)))))))

danka1

danka1 2012-11-08

To dopiero będzie uczta

grejsia

grejsia 2012-11-08

Slinka juz leci!

krynia2

krynia2 2012-11-08

Wiem Lidziu,że to boli i ciągle będziemy sobie zadawać pytanie :dlaczego?...........dwa dni temu zmarł nagle nasz sąsiad .Miał tylko 42 lata.........na nic się nie skarżył,okaz zdrowia.Taki ten świat...........

ezbro7

ezbro7 2012-11-08

super przepisik!!!

maria10

maria10 2012-11-08

....ale robisz nam tutaj smaki..... czuję ten wspaniały zapach i ślinka mi cieknie:))))

stasia8

stasia8 2012-11-11

mmmmmmm....to dopiero wyżerka....

dodaj komentarz

kolejne >