ok.1kg morszczuka lub mintaja
sos:
1 szkl.wody
1 szkl.oleju
8 łyżek ketchupu pikantnego
mały przecier pomidorowy
6 łyżeczek cukru
szczypta soli
zagotować wszystko mieszając i po 3 min.warzywa
4 cebule pokroić w piórka
słoik papryki marynowanej pokroić w paseczki
słoik ogórków konserwowych pokroić w paseczki-gotować 3 min.
rybę o panierować ,usmażyć i włożyć gorącą do gorącego sosu,odstawić do ostygnięcia...pycha !
polecam :)))
dodane na fotoforum:
krynia2 2012-01-13
Lubie ryby i skorzystam z Twojego przepisu..........pozdrawiam.
owca47 2012-01-19
ooo wspaniale, ja robię taką rybkę już od wielu, tylko zmodyfikowałam troszkę ten przepis na rzecz mniejszej ilości oleju, a w to miejsce woda i troszkę więcej koncentratu, mniej cukru, więcej soli i taaaaka pychota, aha i jeszcze ocet tam jest /że, tak nieśmiało dodam/