4 całe jajka utrzeć z 1 1/2szkl. cukru,w trakcie ucierania dodawać po trochę 1 kostkę margaryny,40dkg mąki,1 płaska łyżka proszku do pieczenia,wymieszać,ciasto podzielić na dwie części,do jednej dodać 2 czubate łyżeczki ciemnego kakao i 1 łyżkę mleka.Położyć na blachę warstwę jasną,ciemną,na to agrest lub wiśnie(tym razem dałam agrest).Upiec- 180stopni,35 min.termoobieg.
masa:
2szkl.mleka
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
2 czubate łyżki mąki pszennej
1/2 szkl.cukru
1 cukier waniliowy
z tych składników ugotować budyń-ostudzić
zimny utrzeć z 1 margaryną,wyłożyć na ciasto -udekorować. SMACZNEGO !
violinka 2010-11-30
ja też to ciasto znam pod nazwą fale dunAju bardzo smakowite pozdrówka
steffek 2010-11-30
No wyglada na prawdę królewsko...:-)
bea01 2010-12-01
Pyszne...