zupka pieczarkowa

zupka pieczarkowa

300g pieczarek (oczyścić-ja obieram)
3 lyzki masła
2,5 litra bulionu warzywnego
liść laurowy, ziele angielskie
jarzynka, 3-4 ziemniaki
maka (opcjonalnie)
Jarzynkę ugotować na bulionie z liściem i zielem angielskim, pieczarki pokroić w paski i zasmażyć na maśle, dodać do wywaru, na koniec dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować aż zmiękną, zupkę zagęścić jak ktoś lubi. Ja podaje ze śmietana.

dodane na fotoforum:

aneciaa

aneciaa 2010-04-08

pycha

annaste

annaste 2010-04-08

mniam mniam:) pozdrawiam serdecznie:)

sulika

sulika 2010-04-08

Ale zakręciłaś...
Nigdy takiego nie widziałam.

eliska5

eliska5 2010-04-08

ciekawie podana

thule

thule 2010-04-08

pychotka :) mniam :)

beamm

beamm 2010-04-08

pycha

sferian

sferian 2010-04-08

wygląda mniam mniam :):):)

zbek68

zbek68 2010-05-30

Marzenie,mieć takiego kucharza:)

dodaj komentarz

kolejne >