Domowe krówki
śmietanka 9%, 250ml litra (ja daje tak 225ml)
cukier, 500g
wanilia, pol laski
soda oczyszczona, szczypta
maslo, 10g
Smietane gotowac z cukrem, soda, maslem i rozerwana laska wanili na malym ogniu w szerokim rondlu.Gdy masa zacznie gestniec wyjac wanilie. Mase utrzec i wylac na blaszke cienko posmarowana oliwa. Zostawic zeby troche stwardniala. Przed zupelnym stezeniem pokroic nozem maczanym w goracej wodzie na prostakatne lub kwadratowe kawaleczki.
iwanka1 2009-11-09
A można prosić o przepis. Z góry dziękuję:-)
gabi35 2009-11-11
ale pyszne....mniam mniam.......no i trudno się powstrzymać jak się widzi takie pyszności........no i pójdzie w bioderka ;)
iwanka1 2009-11-12
Dziękuję za przepis i pozdrawiam :-)