domowe krowki:) polane czekolada

domowe krowki:) polane czekolada

Domowe krówki

śmietanka 9%, 250ml litra (ja daje tak 225ml)
cukier, 500g
wanilia, pol laski
soda oczyszczona, szczypta
maslo, 10g

Smietane gotowac z cukrem, soda, maslem i rozerwana laska wanili na malym ogniu w szerokim rondlu.Gdy masa zacznie gestniec wyjac wanilie. Mase utrzec i wylac na blaszke cienko posmarowana oliwa. Zostawic zeby troche stwardniala. Przed zupelnym stezeniem pokroic nozem maczanym w goracej wodzie na prostakatne lub kwadratowe kawaleczki.

zyta35

zyta35 2009-11-09

Wyglądają naprawde apetycznie.pozdrawiam.

malybok

malybok 2009-11-09

wielki stosik słodkości . można się poczęstować?

anetah5

anetah5 2009-11-09

Bardzo lubię krówki zwłaszcza te ciągnące!!mniam...

carmel

carmel 2009-11-09

mmmmmmmm bardzo apetyczne

iwanka1

iwanka1 2009-11-09

A można prosić o przepis. Z góry dziękuję:-)

mimi5

mimi5 2009-11-09

Uwielbiam krówki, ale te kruche :)))

umila

umila 2009-11-09

pysznie wyglądają .... :-)))

elwal

elwal 2009-11-10

Ja też czasami sobie pozwalam na takie szaleństwo ;)))

gabi35

gabi35 2009-11-11

ale pyszne....mniam mniam.......no i trudno się powstrzymać jak się widzi takie pyszności........no i pójdzie w bioderka ;)

oli74

oli74 2009-11-11

bardzo pomysłowe Aniu :)
a smakują tak jak nasze krówki z dzieciństwa???

iwanka1

iwanka1 2009-11-12

Dziękuję za przepis i pozdrawiam :-)

dodaj komentarz

kolejne >