Papryka faszerowana warzywami i serem feta.

Papryka faszerowana warzywami i serem feta.

papryka czerwona 1,
papryka zielona 1,
papryka zolta 1,
kawalek cukini,
ser feta,
bazylia,
pomidor 1,
pietruszka,
sol , pieprz

1. Zolta i czerwona paprykę umyć i odciąć wierz, wydrążyć środek. Zielona paprykę, cukinie i pomidor pokroić w kostkę, dodać pokrojona fetę. Całość wymieszać i doprawić bazylia, pietruszka, sola i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziewać papryki. Przykryć kapeluszami.

2. Do garnka wlać około szklanki wody, papryka powinna być zanurzona tylko na 1/4 wysokości. Dusic pod przykryciem, na małym ogniu przez godzinę. Pilnować żeby w garnku było cały czas trochę wody.

dodane na fotoforum:

abi11

abi11 2009-08-02

a gdzie przepisy ?............. p o z d r a w i a m

allright

allright 2009-08-02

wspaniałe danie...sycące i energetyczne....pozdrawiam i miłej nocki Ci życzę

maxmen

maxmen 2009-08-03

Jak dla mnie EKSTRA. ;-)

alusi

alusi 2009-08-30

wspaniałości

dodaj komentarz

kolejne >