1 kg ziemniaków
pół szklanki maki ziemniaczanej
pół szklanki maki zwykłej
jajko
łyżeczka przyprawy do ziemniaków
3 łyżki ketchupu
bułka tarta
Ziemniaki ugotować z łyżeczka soli, odcedzić , ostudzić i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jajkiem, maka, przyprawa i ketchupem (w razie potrzeby dosolić). Formować płaskie kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na złoto z dwóch stron.
dodane na fotoforum:
wiki3 2009-07-10
mniamusne tez takie robie <mniam>
girl21 2009-07-10
oo a ja spróbuje zrobic te kotleciki jutro na obiadek:)mniam
ginusia 2009-07-11
pycha:)
andzia82 2009-07-14
spróbój kiedyś gzika :) po Poznańsku
ziemniaki ugotowane najlepiej w mundurkacha ale na luzika wystarczy ugotowane obrane normalnie. jogurt zmieszany z twarogiem cebula szczypiorkiem i troszke czosnku szczypta soli i pieprzu pyszne mniamciu :)
lolina 2009-07-28
Z pieczarkami w środku sa dobre :))
Pozdrawiam