kotlety ziemniaczane

kotlety ziemniaczane

1 kg ziemniaków
pół szklanki maki ziemniaczanej
pół szklanki maki zwykłej
jajko
łyżeczka przyprawy do ziemniaków
3 łyżki ketchupu
bułka tarta

Ziemniaki ugotować z łyżeczka soli, odcedzić , ostudzić i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jajkiem, maka, przyprawa i ketchupem (w razie potrzeby dosolić). Formować płaskie kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na złoto z dwóch stron.

dodane na fotoforum:

wiki3

wiki3 2009-07-10

mniamusne tez takie robie <mniam>

girl21

girl21 2009-07-10

oo a ja spróbuje zrobic te kotleciki jutro na obiadek:)mniam

oli74

oli74 2009-07-10

tez je robie ...
dodaje jeszcze cebulkę do ciasta ...

mimi5

mimi5 2009-07-10

Moja MAMA też kiedyś takie robiła, ale z ceculka i podsmazanym boczkiem :)))

betaww

betaww 2009-07-11

JA ROBIE TAKIE Z NATKĄ PIETRUSZKI I PODAJE Z SAŁATĄ PYCHA......

ginusia

ginusia 2009-07-11

pycha:)

zuzka80

zuzka80 2009-07-12

Rewelacja. Dodalam podsmazona cebulke :)

andzia82

andzia82 2009-07-14

spróbój kiedyś gzika :) po Poznańsku
ziemniaki ugotowane najlepiej w mundurkacha ale na luzika wystarczy ugotowane obrane normalnie. jogurt zmieszany z twarogiem cebula szczypiorkiem i troszke czosnku szczypta soli i pieprzu pyszne mniamciu :)

lolina

lolina 2009-07-28

Z pieczarkami w środku sa dobre :))
Pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >