Spaghetti z warzywami

Spaghetti z warzywami

makaron spaghetti, 250g
marchew, 1 mala
kapusta pokrojona, 2-3 lyzki
fasolka szparagowa, 150g
por, biala czesc, kawaleczek
boczek (kosteczka), 125 gr
cebula, 1
pomidory w puszcze, 500g
bazylia, czosnek, oregano, majeranek, papryka slodka,, po pol lyzeczki
sol , pieprz, do smaku
oliwa z oliwek, 1 lyzka
ser zolty, 100g

Warzywa (oprócz cebuli) pokroić w drobne kawałki. Podgotować 15-20 minut z łyżeczka Vegety. Warzywa maja być miękkie ale nie rozgotowane. Cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oliwy z boczkiem. Dodać do warzyw. Pomidory przetrzeć przez sitko. Dodać zioła i przyprawy do smaku. Wlać do garnka z warzywami i boczkiem. Dusic chwilkę. Jeśli sos jest za rzadki, dodaje łyżeczkę maki zmieszanej z odrobina wody.
2. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Polać sosem i posypać startym serem żółtym. Smacznego

dodane na fotoforum:

monia13

monia13 2010-01-24

mniam mniam:-)

dodaj komentarz

kolejne >