Pizza

Pizza

400g maki,
30g drozdzy,
4 lyzki oliwy z oliwek,
2/3 szklanki mleka rozcienczonego z woda w rownych proporcjach,
Pol lyzeczki soli,
Pol lyzeczki przyprawy do gyrosa,
Nadzienie:,
Pieczarki 3-4,
Salami 60g,
Papryka czerwona,
Ser zolty tarty (najlepszy ementaler),
Opakowanie sosu do spaghetti bolognese,

1. Make wsypac do duzej miski, dodac sol i rozrobione z mlekiem drozdze. Dodac oliwy i przyprawy do gyrosa. Ciasto zagniatac przez ok. 10 minut i zostawic w cieple na godzine. Po tym czasie zagniesc w rulon (srednica ok 4cm) i pokroic na paski szerokosci 2 cm. Kazdy pasek rozwalkowac na grubosc 0,5 cm i zawinac brzegi lekko do srodka.

2. Sos ugotowac w ¾ zalecanej ilosci wody (oczywiscie bez mieska).
Pieczarki obrac i pokroic w kosteczke, to samo zrobic z salami i papryka, calosc wymieszac. Placki pizzy smarowac sosem bolonskim i posypywac przygotowanym farszem, na koniec posypac startym zoltym serem i piec 20 min w temp 200°C


Tym razem nie robiłam mini tylko maxi:)

dusia33

dusia33 2011-03-22

mniaaammmm:)
pozdrawiam:)

rudi26

rudi26 2011-03-22

Ale wyżerka :))))

nisia1

nisia1 2011-03-22

musiał być pysznie ...

jola37

jola37 2011-03-22

można prosi o przepis pysznie wygląda pozdrawiam

aga79

aga79 2011-05-15

uuuu jaka duża

dodaj komentarz

kolejne >