bulki hamburgerowe

bulki hamburgerowe

30 g masła
200ml mleka
1 paczuszka drożdży suszonych
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
420 g maki
Dodatkowo:
mleko i ziarna sezamu

Masło roztopić i zalać mlekiem, powinno być lekko cieple. Make wymieszać z drożdżami, sola i cukrem. Zrobić wgłębienie i wlać mleko z masłem. Całość dokładnie wyrobić aż ciasto będzie puszyste i lśniące. Podzielić na 8 małych, 6 średnich lub 4 duże bułeczki. Kazda bułkę spłaszczyć ręką, ułożyć na blasze wyłożonej papierem i odstawić na godzinę w cieple miejsce. Po tym czasie posmarować mlekiem i obsypać sezamem. Piec ok 15-20 minut w temp 200°C

beata3

beata3 2010-10-17

super

dodaj komentarz

kolejne >