[11509953]

Keks jogurtowy

3 jajka
1/2 szkl cukru
1 szkl maki
1 cukier waniliowy
1 proszek do pieczenia
50g masła
100g jogurtu naturalnego
1 budyń waniliowy

Do szklanki wsypać budyń, na to wsypać tyle maki, żeby szklanka była pełna. Dodać proszek do pieczenia, całość wymieszać i przesiać przez sito. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jogurt i wsypać make. Na koniec dodać stopione i ostudzone masło i całość dokładnie zmiksować. Formę (keksowke) wysmarować tłuszczem i obsypać bułka tarta, wlać ciasto i piec 40-45 min w temp 200°C. Do ciasta można dodać olejek cytrynowy lub kakao:)

carmel

carmel 2010-10-10

bardzo apetycznie wyglądają

misiaka

misiaka 2010-10-17

pychotka

dodaj komentarz

kolejne >