Sezon rabarbarowy uważam za otwarty

Sezon rabarbarowy uważam za otwarty

20 dag margaryny
20 dag cukru
skórka otarta z jednej cytryny
2 jajka 4 żółtka
10 dag mąki ziemniaczanej
30 dag mąki
6 łyżek mleka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki utrzeć

70 dag rabarbaru, trochę cukru na rabarbar

Masa
4 białka
20 dag cukru
2 łyżki soku z cytryny
20 dag migdałów

dodane na fotoforum:

maga77

maga77 2010-05-08

no i narobiłaś mi ochoty ;p

pomoria

pomoria 2010-05-08

rany boskie...no tak się nie robi kobietom co chcą się w końcu zacząć odchudzać...
wygląda tak apetycznie, ze dzisiaj pewnie będę robić...:-)

katka12

katka12 2010-05-08

:P Mniam..a sprawdzam :)

elza5

elza5 2010-05-08

Kto by mi kazał piec................przyjdę na gotowe!!!

wygorz

wygorz 2010-05-08

Łał!!!! A ja mam dziś zwykły biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami z roku tamtego :)

cypryjka

cypryjka 2010-05-08

sadystka.......................... i czym ci zawinilam?????????? no?

cypryjka

cypryjka 2010-05-08

ale ja nie mam rabarbaru, o czym dobrze wiesz :P

mefiu

mefiu 2010-05-08

mmm to mowisz ze gdzie mieszkasz?? :P

henry

henry 2010-05-08

przepis skopiowałam, bo apetycznie ten placek wyglada..... poczekam aż rabarber w ogrodzie urosnie....:))
Ps. migdałowiec z ogrodu.....
Miłego weekendu:)

jola53

jola53 2010-05-08

Już jadę.....:>)

azen2

azen2 2010-05-09

o ...moj przepis

anne1

anne1 2010-05-09

mniammmm;p

milko

milko 2010-05-10

Nie masz litości!

julka2

julka2 2010-05-10

Dzieki za przepis,trzeba popróbować,milutkiego dzionka:)

aureola

aureola 2010-05-11

sądząc z przepisu i wyglądu smaczny musiał być..:))

suomi

suomi 2010-05-27

mmm...uwielbiam ciasto z rabarbarem :)))
chętnie bym się wprosiła ;-)))

suomi

suomi 2010-05-27

wygląda wyśmienicie i pewnie tak smakuje :)

dodaj komentarz

kolejne >