...żeby sobie klawiaturkę zaślinili...
A ja się zabieram do realnej degustacji...mmmmmmm
dodane na fotoforum:
henry 2008-02-08
nie zaślinie... jem kulturalnie... dziekuję.. ale podjem Twoim ukochanym... co tam... hihi
ewellina 2008-02-08
nie dla mnie niestety, nie ma mnie w tym elitarnym gronie, no cóż..........popłaczę chyba troszkę...........
stachu7 2008-02-08
Znaczy się i ...dla mnie ?Dzięki ;mnniamm!!!;)))
ingaw 2008-02-08
o kur........................deeeeeeeeeeeeeeee...... idę stąd.......:(((((
cypryjka 2008-02-08
wez pod uwage ze ja troche slepa jestem i potrzebuje opisu (czytac umiem).... co to jest to ciacho.... ?.. :)))
krakadil 2008-02-08
Wolę piwo ............;)))))
arszenik 2008-02-08
kawusie też mam (w końcu) z mleczkiem nie słodzoną <mniami> więc się przysiądę o ile nie jest już za późno :))))
arszenik 2008-02-08
a czy ja mogłabym prosić o to coś słodkiego wspaniale wyglądającego z migdałami???:D:D:D:D:D BARDZO PROSI <OCZKA PRAWIE JAK U PROSZĄCEJ EMI>
arszenik 2008-02-08
no nie albo ja już nie widze co piszę albo u Ciebie Jolu masz jakiegoś cenzora co mi wycina urywki słów :/ tam miało być że proszę o przepis na tą pyszność jeżeli można
basia2128 2008-02-09
mniam.......super...:)pozdrawiam
eljot60 2008-02-09
muszę zrobić przerwę na śniadanie ... i wytrzeć klawiaturę ;-))
ciekawego dnia Jolu z elementami rekreacji ruchowej :)
tesaa 2008-02-09
<slinotok>;P mniemam ze juz i tak nic nie ma?;)
to tylko wspomnienie...?;P
prinncessa 2008-02-10
mniam :)
arszenik 2008-02-13
Dziękuję ślicznie za przepis i rozumiem, że w składnikach ma być jeszcze budyń najlepiej ugotowany na mleku ;))))))) Pozdrawiam
arszenik 2008-02-13
kurcze takie cosik to chyba nawet i jak upichce hahahahahahahaha
lajona 2008-02-13
Przepis
Litr mleka
po 7 płaskich łyżek mąki pszennej i ziemniaczanej
6-8 paczek herbatników typu petit (w zalezności od wielkości balchy)
kostka miękkiej margaryny (palma)
1 szkl. cukru
cukier waniliowy
wiórka kokosowe
płatki migdałowe
Zagotować 0,7 l mleka, cukier i cukier waniliowy
Pozostałą ilośc mleka wynieszać z mąką, wlać do gotującego mleka, wystudzic i utrzeć z margaryną (Utrzeć maragarynę, nastepnie dodawac po łyżce wystudzonej masy, i ucierać) , na końcu dodać wiórka kokosowe.
Wyłozyć balchę herbatnikiami, przełożyć kremem (około 2/3), przykryć następną warstwą herbatników, posmarować pozostałym kremem, posypać płatkami migdałowymi. Powinni postać kilka godzin, az herbatniki zmiękną.
Smacznego:)