Muszę jakiś przepis poszukać jak je przyrządzić.Zwykłe małe zawsze jedliśmy na surowo ale z takich mega sztuk to danie dla całej rodziny będzie...;)
dodane na fotoforum:
alice51 2011-09-22
______░இஇஇ█▓░
_____░இஇஇஇஇஇ█▓░
___░இஇஇஇஇஇஇஇ█▓░
__░இஇஇ█▓░_░இஇ█▓░
___░இஇஇ█▓░
_______░இஇ█▓░
_________░இஇ█▓░ U P E R__FOTKA
_░இ█▓░__░இஇஇ█▓░
░இஇ█▓░__░இஇஇ█▓░
░இஇஇ█▓░░இஇஇஇ█▓░
_░இஇஇஇஇஇஇஇஇ█▓░
___░இஇஇஇஇஇஇ█▓░
______░இஇஇஇஇ
hania19 2011-09-22
Kalarepe się obiera kroi w kosteczkę następnie gotuje się w wodzie słonej jak będzie mięciutka to zasmaszkę robisz i gotowa - pozdrawiam
anet00 2011-09-22
kurcze, fajnie tak mieć z własnego ogródka...
a z tej dużej to bym kwiatka wykroiła, a dopiero potem do gara...
wedwin6 2011-09-23
http://zdjecia.nurka.pl/images/darmar10.blox.pl-resource-2pzn3mb.jpg.gif
cieszmy się jesienią jak każdym dniem lata każdy dzień jest darem i chwilą niepowtarzalną szczęściem niedocenionym
witam w piatek
teresa9 2011-09-23
Faktycznie imponujące. To w ogóle dobry rok dla warzyw. Fajnie, bo ja lubię "trawniki".
szalon 2011-09-23
dziś miałam na obiad surówkę z kalarepki -)
ona48 2011-09-23
hahaha och Ty:) kwiatki jak kwiatki jak rumianki:)
emmi1 2011-09-25
Tu będziesz miała pod ręką. sprawdzony przeze mnie.
1 kalrepka , 2 łyżki masła (musi być masło!) sól, szczypta cukru, 1,5 szk. wody, 3 łyżki śmietanki do kawy, 3 łyżki pokrojonego koperku.
Obrać kalarepkę i pokroić w kostkę.Zalać wodą, pocukrzyć i posolić, dać masło. Gotować 20 minut. Odstawić, dodać śmietany i zmiksować na puszysty krem. Posypać koperkiem już na talerzu.