Kalarepki...takie "malusie"...;D

Kalarepki...takie "malusie"...;D

Muszę jakiś przepis poszukać jak je przyrządzić.Zwykłe małe zawsze jedliśmy na surowo ale z takich mega sztuk to danie dla całej rodziny będzie...;)

dodane na fotoforum:

tomek13

tomek13 2011-09-22

ważne pan tuli...

alice51

alice51 2011-09-22

______░இஇஇ█▓░
_____░இஇஇஇஇஇ█▓░
___░இஇஇஇஇஇஇஇ█▓░
__░இஇஇ█▓░_░இஇ█▓░
___░இஇஇ█▓░
_______░இஇ█▓░
_________░இஇ█▓░ U P E R__FOTKA
_░இ█▓░__░இஇஇ█▓░
░இஇ█▓░__░இஇஇ█▓░
░இஇஇ█▓░░இஇஇஇ█▓░
_░இஇஇஇஇஇஇஇஇ█▓░
___░இஇஇஇஇஇஇ█▓░
______░இஇஇஇஇ

syla72

syla72 2011-09-22

ale obrodziły

bisia123

bisia123 2011-09-22

Tez miałam takiego olbrzyma ;p ale ugotowałam go pawią ;p

hania19

hania19 2011-09-22

Kalarepe się obiera kroi w kosteczkę następnie gotuje się w wodzie słonej jak będzie mięciutka to zasmaszkę robisz i gotowa - pozdrawiam

anet00

anet00 2011-09-22

kurcze, fajnie tak mieć z własnego ogródka...
a z tej dużej to bym kwiatka wykroiła, a dopiero potem do gara...

wedwin6

wedwin6 2011-09-23

http://zdjecia.nurka.pl/images/darmar10.blox.pl-resource-2pzn3mb.jpg.gif
cieszmy się jesienią jak każdym dniem lata każdy dzień jest darem i chwilą niepowtarzalną szczęściem niedocenionym
witam w piatek

teresa9

teresa9 2011-09-23

Faktycznie imponujące. To w ogóle dobry rok dla warzyw. Fajnie, bo ja lubię "trawniki".

emmi1

emmi1 2011-09-23

a kalarepkowy sos do mięsa chcesz?

szalon

szalon 2011-09-23

dziś miałam na obiad surówkę z kalarepki -)

kuba52

kuba52 2011-09-23

Radosnego i słonecznego weekendu życzę.

ona48

ona48 2011-09-23

hahaha och Ty:) kwiatki jak kwiatki jak rumianki:)

lila08

lila08 2011-09-23

hmmm...można faszerowane...
miłego wieczoru;)

tomek13

tomek13 2011-09-23

to nie most Gosiu:)

evanes

evanes 2011-09-24

nie lubie kalarepki;]]
pozdrawiam milo;]

emmi1

emmi1 2011-09-25

Tu będziesz miała pod ręką. sprawdzony przeze mnie.
1 kalrepka , 2 łyżki masła (musi być masło!) sól, szczypta cukru, 1,5 szk. wody, 3 łyżki śmietanki do kawy, 3 łyżki pokrojonego koperku.

Obrać kalarepkę i pokroić w kostkę.Zalać wodą, pocukrzyć i posolić, dać masło. Gotować 20 minut. Odstawić, dodać śmietany i zmiksować na puszysty krem. Posypać koperkiem już na talerzu.

dodaj komentarz

kolejne >