Makaron domowy.

Makaron domowy.

Do rosołu im cieńszy tym lepszy.
Przepis:
2 jaja kurze w całości, szczypta soli, mąki tyle ile się wgniecie.
Ciasto ma być twarde, nie wolno dodawać wody gdyż makaron stanie się ciapowaty.
Rozwałkować, podsuszyć placki a następnie drobno pokroić.
Wrzucić na gotującą się osoloną wodę, zamieszać. Kiedy spłynie na wierzch zlać wszystko na sito a następnie szybko przełożyć do miski z zimna wodą. Zamieszać i zlać na sito.
Jeśli to wszystko wykonamy sprawnie makaron na pewno będzie pyszny i sprężysty.

dodane na fotoforum:

danka1

danka1 2012-06-05

no tak to jest prawdziwy makaronik

ewulka1

ewulka1 2012-06-06

Kiedyś próbowałam ,ale mi nie wychodził i więcej za niego się nie biorę....:))

dodaj komentarz

kolejne >