Drożdżowe po 50 minutach pieczenia:)

Drożdżowe po 50 minutach pieczenia:)

Najlepiej smakuje gorące.

dodane na fotoforum:

ewci1

ewci1 2012-05-31

Ale wspaniale ciacho zrobilas:)) juz czuje ten zapach po wyjeciu z pieca:)))

wgarnku

wgarnku 2012-06-01

z rabarbarem? :)

mag60

mag60 2012-06-02

Pysznie wygląda... nie można się powstrzymać... a gorące podobno nie zdrowe:(

berblak

berblak 2012-06-02

pycha! I właśnie na gorąco - uwielbiam!:-)
A owo przekonanie, że nie jest zdrowe ciepłe drożdżowe ciasto - w tym chleb - to raczej stąd się wzięło, że ciepłego ciasta zje się więcej... Więc po prostu dawniej, gdy niekiedy bieda doskwierała, to gospodynie chowały chleby, bułki itp. przed amatorami, by wystygły i starczyły na dłużej.

tachion

tachion 2012-06-02

moją specjalnością jest nadziewany ...lukrowany zakalec

dodaj komentarz

kolejne >