Krupówki- Zakopane 2009r.

Krupówki- Zakopane 2009r.

Maxmen- to zdjęcie dedykuję Tobie za ciekawe propozycje kulinarne. Ty na pewno byś wiedział co przyrządzić z tych serków.

dodane na fotoforum:

vena7

vena7 2009-11-19

same smakołyki

aannaj

aannaj 2009-11-19

oj ale zjadłabym oscypka ..uwielbiam je ::))) PozdrawiamKrysiu serdecznie ::))

maxmen

maxmen 2009-11-19

Oj... mój ukochany serek.
Dobrze, że ma certyfikat, ale teraz oryginalny można tylko kupić w górach... ;-)))

maxmen

maxmen 2009-11-19

Bardzo dziękuję. ;-)))
Na pewno zrobilibyśmy razem coś pysznego z tego serka.
Jest wiele smacznych przepisów. ;-)))

mis22

mis22 2009-11-19

same dobre smakołyki aż by się zjadło:))

irek1957

irek1957 2009-11-19

Witam - ja bym i bez przyrządzania chętnie pochrupał - pozdrawiam ( jak taki zachód za oknem , to aż kusi coś cyknąć ).

kati9

kati9 2009-11-19

Pyszne oscypki ...

meryen

meryen 2009-11-19

Bardzo lubię, ale nie z ulicznych straganów. Ciekawe jaka jest data ważności tego pierwszego z prawej?:)))

tenia66

tenia66 2009-11-19

oscypki są smakuśne grillowane + żurawina:) mniam

bmator

bmator 2009-11-20

dla mnie rydze w slonej zalewie prosze;)
pozdrawiam i zyczę dobrego piątku;)))

dorocik

dorocik 2009-11-20

W Zakopanem tego pelno, ale na ile prawdziwe, to trudno ocenić :))))

zsliwka1

zsliwka1 2009-11-20

Witam i pozdrawiam.
Miłego dnia życzę.

http://www.yazgulu.com/Guller/144.swf

wiki40

wiki40 2009-11-20

Witam miłego dnia :))......

Piękna fotka............

maxmen

maxmen 2009-11-20

Na produkcję oscypka trzeba mieć pozwolenie i certyfikat.
Nie sadzę, żeby ten co posiada uprawnienia do produkcji i sprzedażny oscypka paprał sobie opinię kombinując coś w wytwarzaniu serów.
To za dużo kosztuje i nie każdy dostaje certyfikat.
Może sobie produkować ser ale nie możne używać nazwy "OSCYPEK". ;-)))

Co do daty przydatności do sprzcia - czy jak kupujemy szynkę parmeńską to patrzymy do kiedy jest ważna. Nie, bo im starsza tym lepsza... ;-)))
Oscypek nawet po roku jest dobry,(sery owcze mogą leżeć bardzo długo) oczywiście jeśli nie są spaprane mlekiem krowim i są przechowywane w chłodnym miejscu... ;-)))

wyspiar

wyspiar 2009-11-20

Pojadłbym sobie oscypków :)

peagle

peagle 2009-11-20

oj ten makaron do piwa..... rozkosz kulinarna :-)

dodaj komentarz

kolejne >