Maxmen- to zdjęcie dedykuję Tobie za ciekawe propozycje kulinarne. Ty na pewno byś wiedział co przyrządzić z tych serków.
dodane na fotoforum:
maxmen 2009-11-19
Oj... mój ukochany serek.
Dobrze, że ma certyfikat, ale teraz oryginalny można tylko kupić w górach... ;-)))
maxmen 2009-11-19
Bardzo dziękuję. ;-)))
Na pewno zrobilibyśmy razem coś pysznego z tego serka.
Jest wiele smacznych przepisów. ;-)))
irek1957 2009-11-19
Witam - ja bym i bez przyrządzania chętnie pochrupał - pozdrawiam ( jak taki zachód za oknem , to aż kusi coś cyknąć ).
meryen 2009-11-19
Bardzo lubię, ale nie z ulicznych straganów. Ciekawe jaka jest data ważności tego pierwszego z prawej?:)))
wiki40 2009-11-20
Witam miłego dnia :))......
Piękna fotka............
maxmen 2009-11-20
Na produkcję oscypka trzeba mieć pozwolenie i certyfikat.
Nie sadzę, żeby ten co posiada uprawnienia do produkcji i sprzedażny oscypka paprał sobie opinię kombinując coś w wytwarzaniu serów.
To za dużo kosztuje i nie każdy dostaje certyfikat.
Może sobie produkować ser ale nie możne używać nazwy "OSCYPEK". ;-)))
Co do daty przydatności do sprzcia - czy jak kupujemy szynkę parmeńską to patrzymy do kiedy jest ważna. Nie, bo im starsza tym lepsza... ;-)))
Oscypek nawet po roku jest dobry,(sery owcze mogą leżeć bardzo długo) oczywiście jeśli nie są spaprane mlekiem krowim i są przechowywane w chłodnym miejscu... ;-)))