Placuszki serowo-jajeczne

Placuszki serowo-jajeczne

Smaczne na gorąco i na zimno
Placki serowe.
50 dag. tłustego, białego sera zmielić, wbijać kolejno 12 jajek. Dodać do niego 3/4 szkl. mąki wymieszanej z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia, solą i pieprzem. Nakładać łyżką. Smażyć na smalcu (2 cm) z dwu stron na złoty kolor.
100g – 326 kcal
BTW – 1; 1,9; 0,3
Z tej samej masy można gotować kluseczki – kłaść łyżeczką na wrzątek, gotować ok. 5 min. Trzeba do nich dużo tłuszczu, dobre z masłem i cynamonem i bułeczką tartą lub jako dodatek do mięsa. Można je odgrzewać na maśle.

fabio54

fabio54 2011-02-11

Krysiu tam dla mnie zostaw..Miłego wieczoru i spokojnej nocy życze.
Dobranoc

ewik1

ewik1 2011-02-11

wyglądaja smakowicie-poproszę o przepis....

sindi2

sindi2 2011-02-11

Czy mogę prosić o przepis bo aż mi ślinka poleciała...
Pozdrawiam:))

ansa54

ansa54 2011-02-11

Ja też poproszę o przepisik....:)

kryan

kryan 2011-02-11

Zapomniałam dodać, że to optymalne placuszki...

ansa54

ansa54 2011-02-12

Dziękuję Krysiu za przepisik....prosty i miły dla oka:)
Zapewne i dla podniebienia wspaniały:)

zuza99

zuza99 2013-01-27

Czy naprawde 12 jajak ??? ja biore 3 czasem 4 i robie z twarogu homogenizowanego albo z wiaderka ale ten lepszy .Tez smaczne .
Pozdrawiam.

kryan

kryan 2013-01-27

Tak Zuzo, 12 jaj - i twaróg tłusty, naturalny. To jest wg optymalnego sposobu żywienia - dr Kwaśniewski.
Tych placuszków nie je się dużo - dwa na jedną porcję wystarczą w zupełności, są syte dlatego właśnie że mają w sobie takie dobre produkty :-)

dodaj komentarz

kolejne >