Wpadłem w nałóg

Wpadłem w nałóg

Tym razem bochenek z mąki pszenno- razowej typu 2000.
Poprzedni był żytnio-razowy też z mąki typu 2000.

kazwil

kazwil 2017-04-21

To zdjęcia przywołało mi wspomnienia z dzieciństwa i wczesnej młodości kiedy to w domu raz w tygodniu był wypiekany chleb.Nie zapomniany smak i zapach...:)

olga22

olga22 2017-04-21

PYSZNOŚCI!

agus63

agus63 2017-04-21

Super sprawa! Pozdrawiam serdecznie Marku! I smacznego :)

olga22

olga22 2017-04-21

MARKU POPATRZ PROSZĘ wydra73 o grzyba tam chodzi a Ty znawca pozdrawiam!

wydra73

wydra73 2017-04-21

Nie smardz?!
Przepraszam, jeszcze raz za złe zdjęcie i wrzucam lepsze, tego malutkiego.
Duży jako potrącony i oderwany w połowie tronu był fotografowany z ręki.
Proszę teraz zajrzeć.

wydra73

wydra73 2017-04-21

re. Dzięki. Trudno to nazwać znaleziskiem- potrącono go w miejscu, gdzie złożyliśmy wiktuały do pieczenia w ognisku. Ponieważ był urwany, zabrałam do domu, suszę i robi sie coraz bardziej smardzowaty.

dalia22

dalia22 2017-04-21

Nie ma to jak prawdziwy chleb bez konserwantów :) Re. dzięki za info w sprawie grzybów , tym bardziej , że jestem nauczycielką biologii i chemii :)

pimpoli

pimpoli 2017-04-22

i pewnikiem pięknie pachnący :))

ewik57

ewik57 2017-04-22

Takie nałogi popieram i ulegam im również :-)

pimpoli

pimpoli 2017-04-22

re: i jak te liście czosnkowe przetrwały podróż??

kroton5

kroton5 2017-04-22

Re. Otrzymałem je na drugi dzień po nadaniu. Dotarły w doskonałym stanie i zaraz trafiły do suszarki...

pimpoli

pimpoli 2017-04-22

re. a u mnie do zamrażarki :)

olga22

olga22 2017-04-22

re ; Marku poproś o przesyłkę sadzonek daj do ziemi , będziesz miał własne i do tego zakwitną.Są pod częściowa ochrona , ale, ale ja wysyłałam, z ziemią w dużej kopercie i gdzieś tam sobie rosną i komuś smakują na kanapkach, a niedżwiedziom nie ubędzie! pozdrawiam!

fiolek6

fiolek6 2017-04-23

Dziękuje za miłe wpisy .Pozdrawiam.

meryen

meryen 2017-05-04

Żeby tylko takie nałogi ludzie mieli:)) Dziękuję za pomysł na wino. Podziwiam tych, którzy sami produkują różne pyszności, ja nigdy czegoś takiego nie dokonałam:)

elza100

elza100 2017-05-04

Taki chlebek to rarytas ,do tego masełko i kiszony ogórek i mniam ...Pozdrawiam Cię serdecznie:-).

ewusia

ewusia 2017-05-05

Nie ma to jak chleb własnego wypieku,
taki zupełnie inaczej smakuje.
Pozdrawiam.

dodaj komentarz

kolejne >