Sernik na zimno z brzoskwiniami
składniki
* 1 opakowanie biszkoptów
* 6 serków homogenizowanych
* 1 puszka brzoskwiń
* 2 Galaretki o smaku wiśniowym
* 1 Galaretka o smaku pomarańczowym
* 2 Galaretki o smaku agrestowym
Sposób przyrządzania
Biszkopty układamy na dnie dużej tortownicy. Brzoskwinie kroimy w kostkę, a 2 połówki pozostawiamy do przystrojenia. 2 galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 1/2 litra wody. Czekamy, aż lekko stężeją i dodajemy 3 serki. Po rozmieszaniu dodajemy część pokrojonych w kostkę brzoskwiń.
Wylewamy masę na biszkopty. Wkładamy do lodówki na 15 minut. Powtarzamy czynność z 2 następnymi galaretkami agrestowymi i 3 serkami oraz brzoskwiniami. Wkładamy do lodówki na 15 minut.
Na koniec rozpuszczamy galaretkę pomarańczową wg przepisu na opakowaniu, układamy dekoracyjnie pozostałe brzoskwinie i wylewamy tężejącą galaretkę na brzoskwinie. Gdy serniczek jest gotowy sam rozpuszcza się w ustach.