/podać przepisik..?/
A więc przepis na większą porcję;
20 dkg drobno mielonych orzechów włoskich
40 dkg margaryny (Palma lub Kasia)
5 dkg smalcu
15 dkg cukru drobnego
60 dkg mąki tortowej
1 kieliszek 50 ml rumu lub spirutusu
(koniecznie!)
na koniec noża proszku do pieczenia
/nie daje się jajek!/
Zrobić ciasto i dowolnie robić ciasteczka.
Układać na blaszce wyłożonej papierem.
Piec w nagrz.piekarniku z termoobiegiem 170-180 st.
Ciasto można kroić radełkiem na paski,wykrawać małymi foremkami lub przez maszynkę do mięsa ze specjalną wkładką. SMACZNEGO !
teri54 2011-03-01
Coś mnie ssie .
Posiedzę chwilę i popatrzę może mi przejdzie.
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.