Princessa

Princessa

biszkopt
7 jaj
3/4 szkl cukru
4 łyżki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kisiel cytrynowy
1/2 szkl mąki pszennej
upiec biszkopt i przekroić na poł

masa1
1 kg jabłek pokroić w kostkę
1/2 szkl wody zagotować z 1/2 szkl cukru i wrzucić jabłka chwilę pogotowac tak żeby się nie rozleciały ,a nie były surowe
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szkl wody i gorącą połączyć z jabłkami.
Wystudzić i tężejącą wylać na biszkopt przykryć drugim biszkoptem
2 masa
1/2 l śmietany 30 %ubić z 2 śmietanfixami i 2 łyżkami cukru.Gdy ubite dodać rozpuszczoną na parze 1 białą czekoladę,a potem 2 duże kokosowe princessy starte lub pokruszone wymieszać ze śmietaną.Wierzch polaćpolewą lub posypać czekolada

jonna

jonna 2011-10-30

Napewno smaczne, to ciacho.....Pozdrawiam i dziękuję za przepis....

milka69

milka69 2011-11-10

świetne ciacho:)

micha3

micha3 2011-12-10

Pieknie wygląda...

dodaj komentarz

kolejne >