1kg cebuli
3 papryki żółte
3 papryki czerwone
5 ogórków konserwowych
3 ogórki kiszone
1kg cienkiej kiełbasy
100g koncentratu pomidorowego
3-4 łyżki stołowe ketchupu
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Cebulę pokroic w cwiartki talarka (dośc grubo). Paprykę i ogórki w kostkę. Kiełbasę w kostkę i podsmażyc na złoty kolor. Cebulę upróżyc, gdy zmniejszy objętośc dodac paprykę i dalej próżyc do miękkości papryki (około 10min). Kolejnie dodawac kiełbasę, ogórki, koncentrat, ketchup i przyprawy. Popróżyc około kolejnych 10min.
Czas gotowania około 1 godziny.
Jeśli ktoś przesadzi z ogórkami kiszonymi proszę się nie stresowac, że za kwaśne tylko osłodzic.
Życzę smacznego!
dodane na fotoforum: