Leczo

Leczo

1kg cebuli
3 papryki żółte
3 papryki czerwone
5 ogórków konserwowych
3 ogórki kiszone
1kg cienkiej kiełbasy
100g koncentratu pomidorowego
3-4 łyżki stołowe ketchupu
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Cebulę pokroic w cwiartki talarka (dośc grubo). Paprykę i ogórki w kostkę. Kiełbasę w kostkę i podsmażyc na złoty kolor. Cebulę upróżyc, gdy zmniejszy objętośc dodac paprykę i dalej próżyc do miękkości papryki (około 10min). Kolejnie dodawac kiełbasę, ogórki, koncentrat, ketchup i przyprawy. Popróżyc około kolejnych 10min.
Czas gotowania około 1 godziny.

Jeśli ktoś przesadzi z ogórkami kiszonymi proszę się nie stresowac, że za kwaśne tylko osłodzic.
Życzę smacznego!

dodane na fotoforum:

tina03

tina03 2009-09-11

Cóż to za pyszności... )))))

bunia

bunia 2009-09-12

Takiego leczo jeszcze nie robiłam ( z ogórkami ) .Musze koniecznie kiedyś spróbowac . Pięknie podane. Pozdrawiam - miłej soboty.

dodaj komentarz

kolejne >