Kotlety z makaronu

Kotlety z makaronu

1/2 kg makaronu
15 dag porów
2 jajka
5 dag mąki ziemniaczanej
20 dag tłuszczu
20 dag bułki tartej
sól, pieprz

***
Makaron gotujemy według przepisu, przelewamy zimną wodą, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
Surowe pory oczyszczamy, myjemy, osączamy i bardzo drobniutko kroimy (ja przepuszczam przez maszynkę przed makaronem). Mieszamy z makaronem.
Do masy makaronowo-jajecznej wbijamy jajka, dodajemy mąkę ziemniaczaną, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Z powstałej masy formujemy owalne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na tłuszczu na jasnozłoty kolor.
Podajemy z jajkiem sadzonym.

***
Smacznego :)

dodane na fotoforum:

lucio

lucio 2008-12-09

Ciekawy tytuł, ale jak to zrobić, żeby je usmażyć

misiaka

misiaka 2010-05-31

przepis również zapisany.

dodaj komentarz

kolejne >