kmp69 2013-10-18
1kg ugotowanych grzybow ( około )
0,5kg cebuli
2 papryki
0,5marchwi
1szklanka oleju
cebule marchew papryke rozdrobnici udusic na oleju (tak aby troche zmiękło ale nie rozpadało się )
1szkalnka wody
5 łyzek cukru
5 łyzek octu
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
lisc laurowy
ziele angielskie
wode cukier koncetrat i przyprawy chwile pogotowac dodac ocet( dobrze jest przecedzic te przyprawy bo potem w słoiczku przeszkadzaja ale neikoniecznie)
do podduszonych warzyw wlac zalewe pomidorowa, włozyc grzyby , poddusic, dodac sól według wlasnego uznania, mozna tez dodac troche octu wiecej, to juz na smak, ziele angielskie i lisc laurowy tez według wlasnych preferencji smakowych, doprawione grzyby rozłozyc do słoiczkow i pasteryzowac, polecam :) polubisz :)