świnoujscie

świnoujscie

PLESNIAK
Najlepszy jaki jadlam
3 i 1/2 szkl maki
6 zoltek
dzem
2 lyzki kako
lyzeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 kostki margaryny/masla
NA PIANE
1 i 1/2 szkl. cukru
3 lyzeczki maki ziemniaczanej
6 bialek
Z pierwszych czterech skladnikow (bez kakao i dzemu) zagniesc ciasto,podzielic je na 3 czesci. Jedna czesc rozwalkowac wylepic nim dno formy.Druga czesc ciasta polaczyc z kakao .Ciasto ciemne i pozostale jasne wlozyc na 20 min. do zamrazalnika .
Na wierzchu ciasta w formie rozsmarowac dzem . Na tarce zetrzc
schlodzone ciemne ciasto. Na ciemne ciasto oproszyc dzemem.
Bialka ubic ,jak bedzie juz dobrze ubite
dodac cukier i make ziemniaczana.
Piane rozsmarowac .Jasne ,schlodzone ciasto
skubac i rozkladac na pianie. Piec w temp. 190 °C przez 45 min.Po 45 min. dopiekac godzine pod przykryciem ze wzgledu na beze

dodane na fotoforum:

alina27

alina27 2011-02-28

Piękna jesień....

dodaj komentarz

kolejne >