[13424279]

Składniki:
4 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
dowolny aromat
1 kostka margaryny (250g)(dałam 1/2 kostki margaryny i 1/2 kostki masła )
1 łyżka kakao( nie dałam)

Sposób przygotowania;
1. Całe jajka ubijamy z cukrem do białości.
2. Dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz aromat. Mieszamy.
3.Wlewamy stopioną gorącą margarynę, mieszamy.
4. 2/3 ciasta wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy na jasne ciasto.
5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (termoobieg) ok. 60 minut. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem