Składniki
* schab peklowany 1 kg
* kiełbasa czosnkowa 1 pętko
* czosnek 3 ząbki
* majeranek
* sól
Sposób przyrządzenia
Schab płuczemy i osuszamy. W środku schabu robimy nacięcie wzdłuż. Wkładamy do środka pętko kiełbasy. Czosnek miażdżymy nacieramy na wierzchu mięso, obsypujemy majerankiem i całość solimy. Zawijamy w folię i odkładamy n a godzinę do lodówki. Pieczemy w foli do miękkości około 90 minut. Folię zdejmujemy po wystygnięciu.
eroma39 2010-05-17
Cudownego startu w nowy tydzień...
u mnie leje jak z przysłowiowego cebra...
Szaro... Buro... Zimno...
Pozytywne myślenie i pogoda ducha rozświetla dzień...
Uśmiechu na twarzy bez względu na to co się zdarzy ;-)
Miłego Dnia
kajtus2 2010-05-17
smakowicie wygląda ;)
pozdrawiam i życzę miłego popołudnia oraz dużo słoneczka .....
jaworr 2010-05-17
Apetycznie wygląda, też czasem nadziewam śłiwkami suszonymi...;)
pozdrawiam cieplutko.......:))
kajtus2 2010-05-17
a u mnie była od rana piękna pogoda a teraz tak leje, wieje wiatr i jest bardzo zimno ........ale mam nadzieje że jutro będzie lepiej......
spokojnego wieczorku .....
karo66 2010-05-17
Coś podobnego robię nieraz jako schab po sztygarsku ale tamto jest z sosem pomidorowym
ladyf 2010-05-17
Ależ pyszności Kamilko :))) Na te pochmurne zimne dzionki coś na pocieszenie się przyda :)))
Cieplutkiego wieczorku życzę :))))
fenix21 2010-05-18
Witaj, noooo wygląda to smakowicie;)
irena56 2010-05-18
Radosnego Wtorku Życzę!!!
¨˜“ª¤.¸.(¯v¯)“%¤ª“˜¨˜“¨
...¨˜“ª(_>@<_).♥¸.¤ª“˜¨
¨˜“ª¤.¸.(_^_) .¤ª“˜¨˜“
Cieplutko Pozdrawiam :)*:)*
danka1 2010-05-18
I tu pyszności.
violinka 2010-06-16
pychaaaaaaaaaaa pozdrawiam
(komentarze wyłączone)