* ogórki duże
* nasiona kopru
* sol
* listek laurowy
* angielskie ziele
* czosnek
smaczne w zimę do zupy.
Etapy przygotowania
* ogórki obieramy, jeśli mają miękką skórkę, można ze skórką, trzemy na tarce w oczka
* solimy i dodajemy przyprawy odstawiamy aby puściły sok
* nakładamy do słoików zakręcamy i odstawiamy do ukiszenia
* następnie wynosimy w chłodne miejsce.
dodane na fotoforum:
doonka 2009-09-01
moja najulubieńsza zupka!!! tylko domownikom sie przejadła choć nie wiem dlaczego....
w poniedziałek im smakowała, we wtorek też, w środę nie narzekali, w czwartek też nie marudzili, w piątek nie odezwali się słowem no ale zjedli to im smakowało, w sobote to samo ale w niedzielę NAGLE im nie smakuje, nie rozumiem....
klaudyn 2009-09-01
No nie wiem czy byłabym szczęśliwa, jak bym jadła tą samą zupę przez tydzień.
Ale fajnie,że masz super humor. miłej nocy życzę :))
agatap6 2009-09-01
ha ha i ja też..pozdrawiam
(komentarze wyłączone)