* 0,5 kg wątróbki drobiowej
* 5 cebul
* 3 łyżki mąki
* pieprz,papryka słodka i ostra po pół łyżeczki
* 4łyżki oleju
* vegeta lub sól
wątróbkę myjemy osuszamy na sitku,obtaczamy w mące
Etapy przygotowania
* wątróbkę myjemy i osuszamy
* cebulę kroimy w pół talarki,smażymy na pół twardo na oleju, dosypujemy połowę przypraw
* cebulkę usmażoną zdejmujemy z patelni i na pozostały tłuszcz wkładamy wątróbkę uprzednio obtoczoną w mące
* smażymy po obu stronach na bardzo rumiano aż będzie chrupiąca,posypać pieprzem i papryką
* na wątróbkę usmażoną wkładamy cebulkę i jeszcze chwilkę smażymy
* przed podaniem jak kto lubi solimy.
dodane na fotoforum:
agatap6 2009-08-09
i wątróbka.....kocham ....chyba zrobię jutro...
ale co tu wybrać....uśmiecham się do ciebie....
(komentarze wyłączone)