Pieczarowa na bazie rosołu

Pieczarowa na bazie rosołu

* rosół (można też zrobić z kostki rosołowej)
* 30dag pieczarek
* 1cebula
* 1łyżka masła
* 1łyżka margaryny
* 2ząbki czosnku
* sól,pieprz,
* nać pietruszki
* 3-4łyżki śmietany-18%
* makaron

pieczarki pokroić w plasterki,,czosnek przecisnąć przez praskę,cebulkę pokroić w drobną kosteczkę
Etapy przygotowania

1. cebulę pokroić i zeszklić na maśle z margaryną
2. pieczarki pokroić w plasterki, czosnek przecisnąć
3. przełożyć do podsmażonej cebulki i chwilę podsmażać
4. wszystko przełożyć do gorącego rosołu gotować około 20 min.
5. dodać śmietanę,i posiekaną nać pietruszki.
6. można podać z makaronem

dodane na fotoforum:

maryla5

maryla5 2009-07-30

Pieczarkowa?

(komentarze wyłączone)