zawijane mięso z kaszą i grzybami

zawijane mięso z kaszą i grzybami

* 5 kotletów schabowych lub karczek
* 2 cebule
* pół łyżki masła
* 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej średnia
* szklanka wody
* 5 suszonych grzybów lub świeżych
* jajko
* mąka
* bułka tarta
* sól,pieprz
* natka pietruszki.

troszkę inne kotleciki
Etapy przygotowania

* jeśli mamy świeże grzybki obsmażamy na masełku pieprzymy i solimy jeśli suszone gotujemy w małej ilości wody ,wyjmujemy i drobno siekamy

* pół szklanki kaszy wsypujemy do gotującej się wody(szklanka) dodajemy 1/2 kostki smakowej(cielęca) kiedy kasza dochodzi dodajemy grzybki i jeszcze chwilkę gotujemy kasza musi być gęstawa odstawiamy do wystygnięcia
* cebulkę kroimy w piórka ,rumienimy na maśle,dzielimy na ilość kotletów
* na rozbite kotlety nakładamy natkę,łyżkę kaszy rozsmarować na wierzch kładziemy jedną cześć cebulki,zwijamy w rulon.
* obtaczamy w mące,jajku,bułce i smażymy na małym ogniu ze wszystkich stron podajemy z surówką.smacznego.

dodane na fotoforum:

(komentarze wyłączone)