* 30 dag mięsa mielonego(wołowe-wieprzowe-indycze)
* mała cebulka
* jajko
* pazurek czosnku
* płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego
* serek topiony ziołowy 1/2 trójkącika na 1 kotleta
* natka pietruszki
* Vegeta
* pieprz czarny
* odrobina tłuszczu do podsmazenia cebulki
* 1/2 kajzerki
* mleko lub woda do namoczenia bułeczki
* tłuszcz do smażenia kotletów
dla odmiany inne kotleciki
Etapy przygotowania
* do mięsa mielonego dodajemy:Vegeta,pieprz,zmiażdżony czosnek,podsmażoną cebulkę,koncentrat,odciśniętą bułkę,posiekaną natke,jajko,wszystko dokładnie mieszamy
* na każdy rozpłaszczony kotlet kładziemy serek,formujemy długi kotlecik,obtaczamy w bułce tartej i smażymy
dodane na fotoforum: