Ogórki po żydowsku.

Ogórki po żydowsku.

- Wczoraj robiłam test ciążowy.
- Jakie było najtrudniejsze pytanie?
- Czy jesteś, qrwa, upośledzona?
- O mój Boże! I co odpowiedziałaś???

Dzisiaj polecają się ogórki po żydowsku - pycha!

2 kg ogórków, seler, pietruszka, marchewka, cebula, gałązki kopru, listki natki pietruszki, listki selera, liść laurowy, ziele angielskie.
Zalewa: 1,5 szklanki octu 10%, 7,5 szklanek wody, 3 łyżki soli, 1,5 szklanki cukru.
Wszystkie składniki zagotować i wystudzić.

Ogórki przekroić na cztery części, pozostałe warzywa w słupki. Do każdego słoika włożyć po kilka kawałków z każdego warzywa i po kilka listków natki pietruszki i selera. Zalać zalewą i pasteryzować 3 minuty od zagotowania wody.

dodane na fotoforum:

tamara

tamara 2022-07-19

O Kasieńka już szaleje sezon ogórkowy już u niej w pełni.

dodaj komentarz

kolejne >