Pieczarki panierowane :))

Pieczarki panierowane :))

Nie wiecie może, czy picie mocno zmrożonej wódki można zaliczyć do morsowania?

A jak morsowanie, to i przekąska. Zapraszam na pieczarki panierowane :))

400 g pieczarek, 3 jajka, 50 g żółtego sera, 1/2 łyżeczki oregano, 3 płaskie łyżki mąki, szczypta soli i pieprzu, bułka tarta.

Do miski wbić jajka, dodać mąkę, przyprawy, starty ser. Całość wymieszać trzepaczką lub mikserem do uzyskania gęstego ciasta. Pieczarki obrać, odciąć ogonki, namaczać w cieście. Następnie obtoczyć w bułce tartej. Pieczarki smażyć na rozgrzanym oleju. Oleju musi było troszkę więcej, pieczarki muszą w nim lekko pływać. Usmażone pieczarki przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Smacznego *,*

slawa1

slawa1 2021-02-13

Pyszności.Pozdrawiam.

krysty9

krysty9 2021-02-13

bardzo smaczne sa takie pieczarki. Też robię od czasu do czasu

iwska

iwska 2021-02-13

:) :) :)

helios7

helios7 2021-02-13

Morsowanie jest bardzo zdrowe, a przekąska super, skuszę się i zrobię;) Miłej niedzieli, Kasieńko:)))

astra40

astra40 2021-02-13

Same smakowitości u Ciebie!

krycha2

krycha2 2021-02-14

Pychota....przy takich pieczarkach można morsować...mrożona nie zaszkodzi...

niusia1

niusia1 2021-02-16

pychotki takie pieczarki; Kasiu sałatkę z gotowanego kurczaka? no PEWNIE! jeszcze lepsza a ja jak mi zostanie z obiadu nawet smażone mięcho to wymieszam z czym mam pod ręką i jest sałatka mięsna;pozdrawiam!

dodaj komentarz

kolejne >