Ciotka Dobra rada rzecze: Drogie panie, zdradzę Wam tajemnicę: jak nie mówicie swojemu mężczyźnie o co chodzi, to on nie wie o co chodzi :D
U progu nowego tygodnia (poniedziurwo....wrrrr) zapodam pomysła na pieczarki nadziewane mięsem mielonym. Przekąska pyszna jako danie obiadowe, jak również na imprezy wszelakiego rodzaju, ponieważ wyśmienicie smakuje na gorąco jak i na zimno.
Z pieczarek "ukręcić" nóżki, pokroić i podsmażyć (nóżki oczywiście :D ) . Mięso mielone przyprawić jak na kotlety ale nie dodawać jajka. Dodać podsmażone nóżki i całość wymieszać. Kapelusze pieczarek posolić wewnątrz, napakować farszu i do piekarnika. Piec w temp.180st., aż mięso będzie dobre (ja wyjmuję jedną pieczarusię i próbuję). Na wierzch położyć troszeczkę sera żółtego i zapiekać do roztopienia.
Na zdjęciu pieczary z Pierdonki - wielkie jak dłonie - takie specjalne do nadziewania....pycha!
Miłego wieczoru i udanego nowego tygodnia <3 :*
babcia1 2019-05-13
kurcze miałam już je w rękach ale jakoś wzięłam mniejsze!!na drugi raz jak trafię takie to je wezmę